Echipament specializat pentru elevii cu cerințe educaționale specia...

Stiri Image
02.03.2021
Evenimente

Echipament specializat pentru elevii cu cerințe educaționale speciale și/ sau dizabilități

I.P. Gimnaziul „Ștefan cel Mare” din satul Bravicea, raionul Călărași (director Elena Godovaniuc), a depus dosarul de participare Serviciului Raional de Asistență Pedagogică Călărași, în cadrul proiectului inițiat de Ministerul Educației Culturii și Cercetării al RM de dotare a Centrelor de Resurse pentru Educația Incluzivă cu materiale de predare, învățare, echipament specializat pentru elevii cu cerințe educaționale speciale și/sau dizabilități.

Instituția Publică a fost desemnată în calitate de beneficiar de următoarele dotări: 3 tablete, un laptop, un video proiector, o imprimantă color, dispozitiv pentru reproducerea mai multor mesaje, dispozitiv auditiv, dispozitive de comunicare și de fonologie.

Echipamentul în valoare de 131631,67 lei este unul performant, dezvoltativ, necesar elevilor cu deficiențe de învățare (văz, auz).

Dna Iulia Lozinschi, șef al Serviciului Asistență Psihopedagogică (SAP), Direcția Învățământ, Tineret și Sport (DÎTS) Călărași, a menționat că „Gimnaziul „Ștefan cel Mare” din Bravicea a fost una din cele mai bune instituții prin atitudinea managerială și deschiderea cadrelor didactice către incluziunea copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES).”