Containere din plasă metalică pentru colectarea separată a plasticului

Stiri Image
30.11.2022
Știri

Containere din plasă metalică pentru colectarea separată a plasticului

Primăria Bravicea (Călărași) implementează pe parcursul anului 2022 Proiectul „Îmbunătățirea factorilor de mediu în satul Bravicea cu implicarea femeilor” în cadrul Programului „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”, finanțat de Suedia și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

În cadrul acestui proiect, la gunoiștea din satul Bravicea a fost construit gardul din sârmă metalică pe o suprafață de 10 mii m2. Gunoiștea este supravegheată de 3 camere video, iar intrarea pe teritoriul ei se face prin 4 porți montate din 4 direcții diferite. Periodic, APL Bravicea efectuează lucrări de amenajare a perimetrului gunoiștii.

În cadrul proiectului, Primăria Bravicea a instalat 3 containere din plasă metalică în care vor fi stocate flacoanele din plastic. Acestea sunt amplasate în preajma Oficiului Poștal Bravicea, în apropiere de Centrul de Sănătate Bravicea și în regiunea Bisericii ortodoxe „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Utilizarea containerelor din plasă metalică pentru colectarea separată a plasticului (adică a flacoanelor și a recipientelor din plastic) se va desfășura în felul următor:

  • Membrii comunității noastre vor aduce flacoanele din plastic (PET-urile) în lada amplasată în regiunea din apropiere.
  • Sticlele aduse vor fi curate, din sticle se va scoate aerul și ele vor fi presate puțin.

Prin comprimarea ambalajului reducem din volum: 1 PET (un flacon din plastic) necomprimat = 5 PET-uri (flacoane din plastic) comprimate. Prin urmare, reducem volumul de 5 ori.

Majoritatea deșeurilor din plastic nu pot fi reciclate și ajung să se descompună ani de zile la gunoiște. Colectarea selectivă a plasticului și protecția mediului este responsabilitatea cetățenilor.

Informarea și educarea populației pentru colectarea selectivă a deșeurilor pentru îmbunătățirea mediului ambiant este un obiectiv al echipei de proiect.

Contăm pe înțelegerea și responsabilitatea Dumneavoastră, stimați locuitori ai satului Bravicea.

Ne dorim un sat salubru, un mediu curat pentru noi toți și pentru generațiile viitoare.

 

→ Informație oferită de: Primăria Bravicea