Activități culturale | „Ziua Independenței Republicii Moldova” și „...

Stiri Image
28.08.2023
Evenimente

Activități culturale | „Ziua Independenței Republicii Moldova” și „Limba noastră cea română”

La 27 august 2023, Bravicea a marcat, prin activități culturale „Ziua Independenței Republicii Moldova” și „Limba noastră cea română”, sărbători pentru care cei prezenți și-au pus portul popular, au venit să cânte în versuri PATRIA, NEAMUL și GRAIUL, să-și demonstreze apartenența de neam, dragostea de țară și de oameni.

Solemnitatea a fost deschisă prin cuvântul de felicitare al dlui primar Alexei ZATIC, care a oferit luptătorilor pentru independența și integritatea Republicii Moldova Ordinul „PENTRU ȚARĂ – PENTRU NEAM” din partea Uniunii Naționale a Veteranilor Războiului pentru Independența Republicii Moldova. Ordinul le-a fost acordat domnilor Sergiu COGÎLNICEANU, cetățean de onoare al satului Bravicea (Călărași); Marin JOSAN, originar din satul Bravicea (Călărași) și Nicolae BORDEI, originar din satul Meleșeni (Călărași).

Felicitări cu ocazia sărbătorilor naționale au rostit dna Asea TIMUȘ, conferențiar universitar, doctor, dna Tatiana RÎȘCOVAN, muzeograf, dna Nadejda PRUTEANU.

Cu un recital de poezie patriotică au venit copiii de la Grădinița din comunitate, educatoare doamnele Galina JOREAN și Livia BATCU; elevii Gimnaziului „Ștefan cel Mare”, dirigintă dna Diana GONCEARUC.

În holul Casei de Cultură din Bravicea a fost vernisată Expoziția de tablouri pictate de elevii Școlii de Arte Bravicea, profesor dl Simion RÎȘCOVAN, expoziția de carte „PATRIA, NEAMUL și GRAIUL”, bibliotecar Nadejda VEREJAN; expoziția de obiecte tematice confecționate de către Lucia MORĂRESCU.

Cu un program artistic tematic au evoluat artiștii amatori de la Casa de Cultură din Bravicea: Tatiana DIANU, Carolina IURCU, Ariadna CHIPERCU, Dana BOȚAN, Marcela HAREA, Adelina COJOCARU, conducător artistic, dl Boris IURCU. Moderatoarea activității a fost dna Svetlana RÎȘCOVAN.