Ziua Internațională a persoanelor vârstnice

Stiri Image
01.10.2020
Evenimente

Ziua Internațională a persoanelor vârstnice

Stimați consăteni,

Ziua mondială a oamenilor în etate a fost instituită printr-o decizie a Adunării Generale a ONU la 14 decembrie 1990 și constituie o recunoaștere de către comunitatea mondială a faptului, că persoanele de vârsta a treia constituie o forță numeroasă și importantă a omenirii.

Guvernul Republicii Moldova, de asemenea, a adoptat Hotărârea nr. 616 din 18 septembrie 1992 „Privind consemnarea Zilei Internaționale a Oamenilor în vârstă” în fiecare an, la 1 octombrie.

În satul Bravicea sunt 610 pensionari, inclusiv peste 65 de ani – 126 persoane; 75-80 de ani – 48 de persoane; 80-90 ani – 69 persoane; mai mult de 90 ani – 7 persoane.

Vârsta oamenilor în etate este o stare de împlinire și de realizare.

Generațiile Dumneavoastră, stimați consăteni, au trecut prin greutăți si lipsuri, dar au trăit o viață activă și plina de sens, plină de înalte calități morale, cum ar fi omenia, demnitatea, responsabilitatea.

Înțelepciunea, experiența profesională și de viață sunt cea mai mare bogăție pe care o aveți.

Aceste calități morale, ale oamenilor în vârstă, urmează a fi scoase din anonimat și folosite eficient în procesul de dezvoltare a localității noastre, de formare a generațiilor în creștere.

Administrația Publică Locală Bravicea mizează pe sprijinul și implicarea Dumneavoastră în soluționarea problemelor existente în comunitatea noastră.

Stimați consăteni, cu ocazia Zilei mondiale a oamenilor în etate, exprim cuvinte de adâncă recunoștință pentru tot ce ați realizat, pentru înțelepciune și răbdare, pentru sprijinul și implicarea Dumneavoastră.

Vă adresez tuturor cele mai sincere urări de sănătate, de pace și prosperitate.

Fie ca stima și grija celor din jur să vă încălzească sufletul mulți ani înainte.

 

— Alexei Zatic,

Primarul satului Bravicea